Colaborare la nivel internaţional

Publicat on februarie 12, 2013 în Evenimente

Colaborare la nivel internaţional

Chişinău, 12 februarie 2013 – Un grup de experţi internaţionali în domeniul armamentului şi muniţiilor a efectuat  o vizită de lucru în Academia Militară „Alexandru cel Bun”.

Comandantul (rector) al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, a subliniat că scopul vizitei a constat în evaluarea managementului ciclului de viaţă a muniţiilor în Armata Naţională, de la fabricare şi procurare pînă la nimicire, cît şi dezbaterea în paralel a propunerilor specialiştilor Armatei Naţionale în elaborarea şi aprobarea unui Regulament cu privire la ajustarea normelor şi procedurilor de management a stocurilor de armament şi muniţii. Acest regulament va servi bază  şi suport necesar pentru organizarea şi desfăşurarea în viitor a unui curs specialializat.

Această activitate a fost desfăşurată în scopul îndeplinirii prevederilor Memorandumului de înţelegere între Ministerul Apărării şi OSCE cu privire la punerea în aplicare a Programului complex în domeniul SALW şi al armamentului convenţional semnat în octombrie 2010.