Masa rotundă cu tematica “Politica de securitate NATO: probleme, tendinţe şi perspective”

Publicat on aprilie 16, 2013 în Evenimente

Masa rotundă cu tematica  “Politica de securitate NATO: probleme, tendinţe şi perspective”

CHIŞINĂU, 16 aprilie 2013 – La Catedra ştiinţe umanistice şi limbi străine a Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, a fost organizată, la 16 aprilie, curent, masa rotundă cu tematica “Politica de securitate NATO: probleme, tendinţe şi perspective”.

La eveniment au participat reprezentaţi ai mediului academic din cadrul academiei, precum şi din cadrul Universităţii de Stat din Moldova (USM).

Potrivit locotenent-colonelului Anatolie Bucuci, şef Catedră ştiinţe umanistice şi limbi străine, participanţii la conferinţa au abordat un şir de subiecte tangenţiale domeniului politicii de securitate. Subiectele au fost pe larg tratate şi explicate de ofiţerii şi studenţii Academiei Militare, precum şi de reprezentanţii USM.

In timpul discuţiilor un interes sporit a constituit politica de securitate NATO, problemele existente, dar şi tendinţele şi perspective acestui sistem de securitate. Acestea din urma motivează mult mediul militar şi civil la o colaborare şi reciprocitate în pregătirea specialiştilor în domeniul militar şi civil, adaptat la mediul şi specificul domeniului.

In acelaşi context au fost discutate şi alte aspecte ale politicii de securitate, subiect actualmente destul de mediatizat.

Este de menţionat faptul că in rapoartele selectate pentru masa rotundă au fost abordate subiecte precum: Conceptul strategic al NATO şi rolul său în asigurarea securităţii Euro-Atlantice, Rolul NATO în contracararea riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii globale, Republica Moldova intre statutul de neutralitate şi aderare la NATO.