Ministrul Apărării în exerciţiu în vizită la Academia Militară

Publicat on aprilie 9, 2013 în Evenimente

Ministrul Apărării în exerciţiu în vizită la Academia Militară

CHIŞINĂU, 08 aprilie 2013 — Pe data de 8 aprilie curent, Ministrul apărării în exerciţiu, Vitalie Marinuţa, a efectuat o vizită de lucru la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Pe agenda de lucru a ministrului a fost inclusă întîlnirea cu medaliaţii la Campionatul European la Jiu-Jitsu. Vitalie Marinuţa i-a felicitat pe militarii invingători, oferindu-le diplome şi premii băneşti pentru performanţele obţinute. „Fiecare dintre Dumneavoastră este un luptător. Munca trebuie să dea roade, iar în cazul cînd omul munceşte, obţine rezultate înalte. Vă mulţumesc pentru prestaţia din cadrul competiţiei”, a declarat ministrul.

Oficialul s-a arătat încrezător că echipa Academiei Militare, care se pregăteşte de participare în această lună la Campionatul Mondial la Jiu-Jitsu din Turcia, va reveni acasă învingătoare. Totodată, oficialul a dat asigurări că sportivii vor fi sustinuţi material pentru evoluarea la nivel înalt în cadrul campionatului.

Ministrul s-a intilnit cu studentele Academiei Militare, admise la studii, în premieră, în anul 2012, la specialitatea transmisiuni, dar şi cu studenţii care vor absolvi în acest an instituţia. Vitalie Marinuţa le-a urat tuturor succese la examenele de absolvire cît şi la susţinerea publică a tezelor de licenţă.

De asemenea, Ministrul apărării în exerciţiu a asistat la antrenamentele echipei de rugby a Academiei Militare. Echipa a fost creată în septembrie 2012, fiind prima de acest gen din istoria Armatei Naţionale şi a Academiei Militare.