Jurămîntul militar depus de către studenţi

Publicat on mai 20, 2013 în Evenimente

Jurămîntul militar depus de către studenţi

CHIŞINĂU, 20 mai 2013 –  Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a fost gazda ceremoniei festive de depunere a Juramîntului militar de către studenţii Universităţii  de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău, care invaţă la Catedra Militară de pregătire a cadrelor pentru rezerva Forţelor Armate, organizată pe data de 19 mai 2013.

Comandantul (rectorul) Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, a reiterat că este binevenită alegerea studenților de a studia la catedra militară și că au posibilitatea de a-și continua studiile la etapa a doua, cea de locotenent studiile fiind organizate în academie.

La rîndul său, rectorul Universităţii de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău,  conferenţiarul universitar, profesorul universitar, Laurenţiu Calmuţchi, a remarcat că cei 174 de studenţi care au depus Jurămîntul militar, sunt demni de laudă şi  fiecare dintre ei reprezintă imaginea instituţiei universitare. Toţi studenţii sunt de la diverse facultăţi cum ar fi: filologie, matematică, geografie, biologie, pedagogie.

Potrivit  şefului Catedrei Militare de pregatire a cadrelor pentru rezerva Forţelor Armate de la Universitea de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău, colonelul Vladimir Cojocari, studenţii studiază disciplinele de profil, care le oferă posibilitatea de a cunoaşte arta militară şi specificul serviciului militar şi anume: pregătirea de foc, instrucţia tragerii, tactica generală și alte disciplini de specialitate.

Este de menţionat că la Academia Militară a Forţelor Armate  „Alexandru cel Bun” este organizat cu regularitate cursul de pregătire a ofiţerilor pentru rezerva Forţelor Armate, în cadrul catedrei de profil. Studiile sunt cu frecvenţă la zi, fiind organizate în incinta instituţiei militare.