Aspectele poziţiei geostrategice ale Uniunii Europene analizate de militari

Publicat on martie 19, 2014 în Evenimente

Aspectele poziţiei geostrategice ale Uniunii Europene analizate de militari

CHIŞINĂU, 19 martie 2014 – Comandantul–rector al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, s-a întîlnit pe data de 19 martie curent, cu experţi NATO din Cehia, în cadrul unei întrevederi de lucru.

În timpul discuţiilor, colonelul Mihail Bucliş, a informat experţii despre etapa actuală la care Academia Militară se află şi anume modernizarea curriculelor cu ajustarea acestora la studiile similare din occident. Totodată, rectorul a reiterat că întîlnirile cu studenţii militari şi masteranzii Academiei Militare sunt productive, oferind posibilitate militarilor de a cunoaşte şi studia disciplinele de profil de la experţii internaţionali, în domeniul securităţii şi apărării.

Comandantul a subliniat şi crearea, în premieră, a cursului postuniversitar de nivel politico-militar în domeniul securităţii şi apărării, care a întrunit funcţionari publici din diverse ministere de resort şi organizaţii non-guvernamentale. Prezentul curs, este destinat funcţionarilor publici, care în activitatea de serviciu au tangenţă cu securitatea şi apărarea naţională.

Experţii, Richard Stroyar şi Libor Frank, de la Universitatea de Apărare din Cehia, au fost invitaţi în Academia Militară, pentru a oferi studenţilor militari, masteranzilor şi funcţionarilor publici, un curs de lecţii din domeniul Poziţiei geostrategice a Uniunii Europene în sistemul geopolitic global.