Ataşatul Apărării al Franţei în vizită de lucru în Academia Militară

Publicat on octombrie 8, 2015 în Evenimente

Ataşatul Apărării al Franţei în vizită de lucru în Academia Militară

CHIŞINĂU, 08 octombrie 2015 – Ataşatul apărării al Franţei în Republica Moldova, colonelul Christophe Midan a întreprins pe data 08 octombrie curent, o vizită de lucru în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Pe agenda de lucru a oficialului a fost inclusă întrevederea cu reprezentanţii conducerii Academiei Militare, în cadrul căreia au fost discutate subiecte ce ţin de asistenţa în desfăşurarea cursului de limba franceză destinat instructorilor, cu acordarea burselor de studii în Franţa. Totodată, a fost discutată posibilitatea iniţierii unui program care ar permite schimbul bilateral de studenţi la nivelul Academiilor Militare, Franceze şi din Republica Moldova.

Pe parcursul vizitei, Ataşatul apărării a făcut o donaţie a unui lot de suport didactic, destinat instruirii lingvistice în cadrul Academiei Militare a Forţelor Armate. Lotul conţine literatură pentru studenţii care învaţă limba franceză, şi, totodată, literatură ca suport pentru instructorii de limbă franceză.

În timpul discuţiilor au fost punctate şi unele repere pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale la nvelul ministerelor de resort, cu referire la anul 2016 şi anume, continuare proiectelor comune, şi, în acelaşi timp, iniţierea unor noi colaborări reciproce la nivel instituţional.